Bemutatkozás - Az első oldal

2010.05.17. 21:15

Nemrég jutott csak tudomásomra, hogy a Földön egyre többen írnak magukról, a világról és egyéb elképzeléseikről „blog” formájában. Pontosan nem tudom megmondani, hogy mit jelent a „blog” kifejezés, de talán nem is ez a legfontosabb.

Úgy érzem ideje, hogy bemutatkozzam. A nevem egyszerűen Wratocke és Iberia egyik nagyobb tartományában, Valorianban láttam meg a napvilágot. Szüleim egyszerű dolgos „emberek”, apám kovács, anyám pedig háztartásbeli, öcsém meg állatkerti szökevény, de erről majd később.

Biztos mindenki ismeri Iberia világát, de azoknak, kik még nem hallottak róla egy árva szót sem, bemutatnám pár szóban. Alapvetően két világnézet találkozik egymással a kékeké és a pirosaké. Én piros vagyok. Mondhattam volna úgyis, hogy Derion és Valorian, de az első talán világosabb vagy sötétebb, nézőpont kérdése. Mindenki döntse el maga.

Nos, a kékek (azaz Derion népe) a mágia, míg a pirosaké (gyengébbek kedvéért Valorian) pedig az erő útját választotta. Mindkét uralkodó a másik birodalmának rejtett kincseire áhítozik, de eddig egyiküknek sem sikerült bekebeleznie a másikat, bár próbálkozások voltak szép számmal. Jelenleg is nagy harcok folynak egyik-másik kisebb területért, bár még egyetlen egy taslit sem osztottam ki, de ami késik, nem múlik.

Amennyiben már felpillantottál a naplóm tetején lévő képre láthatod, hogy nem vagyok egy csupaszseggű, sőt..  Iberia földjét három faj koptatja, az emberek, a manók (vagy nagyon kicsi óriások) és mi, a macskusz harci-kattuszok, más néven macskák, bár ezt az „elnevezést” elég ritkán használjuk. A „cica” megszólításra őrjöngő fenevadakká válunk, szóval csak óvatosan..

Ha röviden össze kellene foglalnom eddigi tapasztalataimat és tudásomat, elég rövid mesére futná csak. Annyit érdemes még tudni rólam, hogy nemrég helyezkedtem el a seregben, bár senki nem kérdezte, hogy részt szeretnék-e venni e nemes háborúskodásban, avagy sem. No, de ezt hagyjuk..

Most mennem kell, mert parancsot kapott az egységünk, hogy ki kell lapátolnunk a tehéntrágyát az istállóból..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wratocke.blog.hu/api/trackback/id/tr902011307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása